Bitcoin Forum
September 25, 2018, 04:43:21 AM *
News: ♦♦ New info! Bitcoin Core users absolutely must upgrade to previously-announced 0.16.3 [Torrent]. All Bitcoin users should temporarily trust confirmations slightly less. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 300825 times)
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 30, 2017, 06:12:18 PM
 #981

will Bitcoin develop in developed countries?

this question definitely deserve a place on Main Thread  Cheesy Grin Grin

here are some suggestion to go about bro
1. bitcoin Meta Discussion
2. bitcoin Politics & Society
3. bitcoin Economics
1537850601
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537850601

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537850601
Reply with quote  #2

1537850601
Report to moderator
1537850601
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537850601

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537850601
Reply with quote  #2

1537850601
Report to moderator
1537850601
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537850601

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537850601
Reply with quote  #2

1537850601
Report to moderator
Make a difference with your Ether.
Donate Ether for the greater good.
SPRING.WETRUST.IO
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1537850601
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537850601

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537850601
Reply with quote  #2

1537850601
Report to moderator
1537850601
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537850601

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537850601
Reply with quote  #2

1537850601
Report to moderator
1537850601
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537850601

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537850601
Reply with quote  #2

1537850601
Report to moderator
KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
December 31, 2017, 12:35:32 AM
 #982

Kat malaysia ada tak saller yang jual BTC dirct. Luno dah tak jalan. So tak tahu nak beli kat mana dah. Lagi hest kalau ada yang boleh bayar guna kad kredit. Nak tambah pelaburan.

Jom keluar kepompong orang biasa bro.. tak payah dok buat cara lama lagi dah.. face-to-face la, luno la, remitano etc..

Waves wallet ada support credit card purchase, install waves lite je.. cepat pun cepat, fee rendah pulak tu.
TenXPay ada, PundiX, OmiseGo, SpectroCoin tu semua dah jalan pun. Pilih je mana nak beli.
Kalau Shape-Shift atau Changelly pulak siap dia convert lagi ETH-BTC-LTC-DASH-USD-Euro..

-Peace bro-

wow bagusnya kalau Waves wallet support credit card purchase tapi persoalannya nnti adakah pemilik bitcoin boleh jual balik bicoin kepada Waves wallet untuk mendapatkan MYR atau pun USD? apakah caj-caj yang dikenakan tidak terlalu tinggi?

wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
December 31, 2017, 03:45:59 AM
 #983

Hahah..harap cecah la harga tu...harap jugak BNM tak kacaulah nnt

 Cheesy Cheesy http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press&ac=4575
woohoooo...


oooh... setelah saya baca link yg diberikan, nescaya pemahaman saya masih kurang dan apa sebenarnya tindakan BNM terhadap pengguna wang siber/elektronik ini. Boleh tolong jelaskan tuan? tk


Lepas singapore-philipine announce cypto boleh - ICO ban, bnm pulak kena bagi keputusan untuk yang dimalaysia ni tuan.
Nampaknya neutral. Crypto tak kena ban, tak juga beri laluan sebagai alternate currency di sini. pandangan saya, approach ini datang sejajar dengan keputusan negara seperti india, turkey baru baru ni lepas BTC ditrade di CBOE dan akan datang Nasdaq.

Saranan bnm kepada umum,
a. jangan salah guna blockchain technology ni macam langgar AML/CFT (money laundering/terrorist financing)
b. bnm announce draft policy untuk regulate cryptoexchange sebagai institusi kewangan di malaysia. kena bagi report ke badan berkaitan
c. berhati hati dengan crypto investment. takde peruntukan undang undang yang melindungi pelaburan rakyat sekarang ni

ini point2 yang ada kena mengena dengan saya. ada banyak lagi dalam draf AML/FCT. Tak khatam baca lagi tuan. Wink

Nasib baik BNM X ban trus crypto currency, kitorg masih blh menjalani aktiviti2 trading (wlaupon kena melaporkn report ke badan berkaitan) Klu kat Indonesia, mmg dah ban trus (rase kesian pulak bg jiran kita ni)

ooohhh.. ini yang awal December announcement dari Bank Indonesia (BI) ban crypto tu ye. Trading BTC boleh, tapi jadikan crypto sebagai mawatang - kena kena sumbat dalam jel.

setahu saya yang dapat dari rakan2 seberang, restriction ni datang dari pertumbuhan pesat project POS/ATM dan tambah dengan keinginan syarikat besar FinTech untuk jadikan cyptocurrency sebagai kumpulan matawang kedua selain dari rupiah. Dari segi drive untuk crypto economy sangat bagus.

Tapi masalah ni timbul bila terlalu cepat sampai ke akar umbi benda baru ni. dah sampai beli bakso boleh guna crypto dan ada pulak penjual taknak accept rupiah. Marah jugak kawan2 kita di Indonesia bila ada yang tak berotak tu memaksa BI bertindak.

Impact teruk akan datang kepada project macam Pundi X bila dah ada 45,000 unit(?) di Indonesia. Harap2 tuan boleh buat saranan macam :
1. bagi education untuk pengguna berkenaan priority accept legal tender currency &  crypto sebagai alternative. kena keluar modal sikit la sebab Ind tu market besar kot. Boleh je nak launch ICO episod ke-2 kalau nak public support. Pada saya tak jadi hal pun.
2. setup legal team cepat2 sebelum project terbantut + negara lain follow (project tengah draft macam saya ni mati oooo)
3. worst case scenario tukar mentality pengguna sana kepada token sebagai collectibles yang tukar sama suka buat masa ni. bukan currency.


Yalah tu bro. Ramai kawan2 Indonesia kecoh dgn hal ni (hrp2 kejadian ni X kan berlaku di Malaysia)

Oh, bagus juga cadangan2 bro ni. Pojek Pundi X tu mmg kena ade strategi baru ni, kalo mereka benar2 nk berkembang pesat ke serata dunia...

Takpe bro.. Expired je Avatar and signature bounty tu (pundi X bayar lagi ke bro?) tukar kulit baru.. hehe.

Kalo ikut perkembangan terbaru drpd Pundi X team - Signature bounty Pundi X telah extend, rasa2 ia akan tamat pd 21hb Jan 2018. Kpd yg dah join KYC ponya list - mrka dah dpt bonus airdrop jugak~

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 31, 2017, 05:18:30 AM
 #984

Kat malaysia ada tak saller yang jual BTC dirct. Luno dah tak jalan. So tak tahu nak beli kat mana dah. Lagi hest kalau ada yang boleh bayar guna kad kredit. Nak tambah pelaburan.

Jom keluar kepompong orang biasa bro.. tak payah dok buat cara lama lagi dah.. face-to-face la, luno la, remitano etc..

Waves wallet ada support credit card purchase, install waves lite je.. cepat pun cepat, fee rendah pulak tu.
TenXPay ada, PundiX, OmiseGo, SpectroCoin tu semua dah jalan pun. Pilih je mana nak beli.
Kalau Shape-Shift atau Changelly pulak siap dia convert lagi ETH-BTC-LTC-DASH-USD-Euro..

-Peace bro-

wow bagusnya kalau Waves wallet support credit card purchase tapi persoalannya nnti adakah pemilik bitcoin boleh jual balik bicoin kepada Waves wallet untuk mendapatkan MYR atau pun USD? apakah caj-caj yang dikenakan tidak terlalu tinggi?

IMO ye.. nak beli Btc atau altcoin (main currencies) guna credit card : banyak wallet / exchanger boleh support. kena cari sikit la yang mana offer rate yang terendah at point of time. itukan benefit of having multiple exchange all around the world.

tapi nak cashout crypto to fiat, secured (Visa protocol) : TenXPay debit card sebagai contoh.. load dari wallet ke card, cucuk kat ATM keluar cash @ bayar dekat terminal POS.
Bab yang nak murah-murah tapi performance super terrrbaekk - memang takleh nak comment.  Tongue Tongue kang tak pasal2 den kono parang pulak..
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 31, 2017, 05:22:26 AM
 #985

Hahah..harap cecah la harga tu...harap jugak BNM tak kacaulah nnt

 Cheesy Cheesy http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press&ac=4575
woohoooo...


oooh... setelah saya baca link yg diberikan, nescaya pemahaman saya masih kurang dan apa sebenarnya tindakan BNM terhadap pengguna wang siber/elektronik ini. Boleh tolong jelaskan tuan? tk


Lepas singapore-philipine announce cypto boleh - ICO ban, bnm pulak kena bagi keputusan untuk yang dimalaysia ni tuan.
Nampaknya neutral. Crypto tak kena ban, tak juga beri laluan sebagai alternate currency di sini. pandangan saya, approach ini datang sejajar dengan keputusan negara seperti india, turkey baru baru ni lepas BTC ditrade di CBOE dan akan datang Nasdaq.

Saranan bnm kepada umum,
a. jangan salah guna blockchain technology ni macam langgar AML/CFT (money laundering/terrorist financing)
b. bnm announce draft policy untuk regulate cryptoexchange sebagai institusi kewangan di malaysia. kena bagi report ke badan berkaitan
c. berhati hati dengan crypto investment. takde peruntukan undang undang yang melindungi pelaburan rakyat sekarang ni

ini point2 yang ada kena mengena dengan saya. ada banyak lagi dalam draf AML/FCT. Tak khatam baca lagi tuan. Wink

Nasib baik BNM X ban trus crypto currency, kitorg masih blh menjalani aktiviti2 trading (wlaupon kena melaporkn report ke badan berkaitan) Klu kat Indonesia, mmg dah ban trus (rase kesian pulak bg jiran kita ni)

ooohhh.. ini yang awal December announcement dari Bank Indonesia (BI) ban crypto tu ye. Trading BTC boleh, tapi jadikan crypto sebagai mawatang - kena kena sumbat dalam jel.

setahu saya yang dapat dari rakan2 seberang, restriction ni datang dari pertumbuhan pesat project POS/ATM dan tambah dengan keinginan syarikat besar FinTech untuk jadikan cyptocurrency sebagai kumpulan matawang kedua selain dari rupiah. Dari segi drive untuk crypto economy sangat bagus.

Tapi masalah ni timbul bila terlalu cepat sampai ke akar umbi benda baru ni. dah sampai beli bakso boleh guna crypto dan ada pulak penjual taknak accept rupiah. Marah jugak kawan2 kita di Indonesia bila ada yang tak berotak tu memaksa BI bertindak.

Impact teruk akan datang kepada project macam Pundi X bila dah ada 45,000 unit(?) di Indonesia. Harap2 tuan boleh buat saranan macam :
1. bagi education untuk pengguna berkenaan priority accept legal tender currency &  crypto sebagai alternative. kena keluar modal sikit la sebab Ind tu market besar kot. Boleh je nak launch ICO episod ke-2 kalau nak public support. Pada saya tak jadi hal pun.
2. setup legal team cepat2 sebelum project terbantut + negara lain follow (project tengah draft macam saya ni mati oooo)
3. worst case scenario tukar mentality pengguna sana kepada token sebagai collectibles yang tukar sama suka buat masa ni. bukan currency.


Yalah tu bro. Ramai kawan2 Indonesia kecoh dgn hal ni (hrp2 kejadian ni X kan berlaku di Malaysia)

Oh, bagus juga cadangan2 bro ni. Pojek Pundi X tu mmg kena ade strategi baru ni, kalo mereka benar2 nk berkembang pesat ke serata dunia...

Takpe bro.. Expired je Avatar and signature bounty tu (pundi X bayar lagi ke bro?) tukar kulit baru.. hehe.

Kalo ikut perkembangan terbaru drpd Pundi X team - Signature bounty Pundi X telah extend, rasa2 ia akan tamat pd 21hb Jan 2018. Kpd yg dah join KYC ponya list - mrka dah dpt bonus airdrop jugak~

Betul.. Betul.. PundiX bounty is still ON.. saya tak perasan masa sembang dengan bro aritu. Sori guys.
PundiX ROCKS!!!!! yeahh..
AMiRU
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 70
Merit: 3

Meritocracy


View Profile WWW
December 31, 2017, 08:20:29 AM
 #986

Kat malaysia ada tak saller yang jual BTC dirct. Luno dah tak jalan. So tak tahu nak beli kat mana dah. Lagi hest kalau ada yang boleh bayar guna kad kredit. Nak tambah pelaburan.

Jom keluar kepompong orang biasa bro.. tak payah dok buat cara lama lagi dah.. face-to-face la, luno la, remitano etc..

Waves wallet ada support credit card purchase, install waves lite je.. cepat pun cepat, fee rendah pulak tu.
TenXPay ada, PundiX, OmiseGo, SpectroCoin tu semua dah jalan pun. Pilih je mana nak beli.
Kalau Shape-Shift atau Changelly pulak siap dia convert lagi ETH-BTC-LTC-DASH-USD-Euro..

-Peace bro-

wow bagusnya kalau Waves wallet support credit card purchase tapi persoalannya nnti adakah pemilik bitcoin boleh jual balik bicoin kepada Waves wallet untuk mendapatkan MYR atau pun USD? apakah caj-caj yang dikenakan tidak terlalu tinggi?

IMO ye.. nak beli Btc atau altcoin (main currencies) guna credit card : banyak wallet / exchanger boleh support. kena cari sikit la yang mana offer rate yang terendah at point of time. itukan benefit of having multiple exchange all around the world.

tapi nak cashout crypto to fiat, secured (Visa protocol) : TenXPay debit card sebagai contoh.. load dari wallet ke card, cucuk kat ATM keluar cash @ bayar dekat terminal POS.
Bab yang nak murah-murah tapi performance super terrrbaekk - memang takleh nak comment.  Tongue Tongue kang tak pasal2 den kono parang pulak..
aik komen pun boleh kono parang eh kat sini? Shocked

Pure SSD Shared Hosting with Litespeed + LSCache, optimized for Wordpress, Joomla, Drupal 8, Xenforo & Prestashop (https://awangan.com)
wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
January 01, 2018, 09:47:25 AM
 #987

Quote
IMO ye.. nak beli Btc atau altcoin (main currencies) guna credit card : banyak wallet / exchanger boleh support. kena cari sikit la yang mana offer rate yang terendah at point of time. itukan benefit of having multiple exchange all around the world.

tapi nak cashout crypto to fiat, secured (Visa protocol) : TenXPay debit card sebagai contoh.. load dari wallet ke card, cucuk kat ATM keluar cash @ bayar dekat terminal POS.
Bab yang nak murah-murah tapi performance super terrrbaekk - memang takleh nak comment.  Tongue Tongue kang tak pasal2 den kono parang pulak..

Oh, bro pon pakai TenXPay ke ni? Kalo dulu, kitorg kat Malaysia blh guna Xapo card utk mengeluarkan cash dr mane2 ATM mesin aje. Unfortunately, Xapo card X dpt digunakan lg. Tulah yg agak leceh skit nk keluar cash skang ni  Grin

Quote
Betul.. Betul.. PundiX bounty is still ON.. saya tak perasan masa sembang dengan bro aritu. Sori guys.
PundiX ROCKS!!!!! yeahh..

X pe bro, byk kali kita ni overlook ponya lol Yg X blh dinafikan ni - PundiX mmg ROCKS  Cheesy

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
January 03, 2018, 08:26:35 AM
 #988

TenXpay ada signature campaign tak? klu ada sy nak join, nak cari coins sikit, lebih baik baik dari cctv saja... kan? klu PundiX ada signature campaign ok gak... mcm mana join yer? tyvm BTCBTCBTC Grin Grin Grin

KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
January 03, 2018, 08:51:03 AM
 #989


 Grin Grin Grin Grin Grin

https://www.ccn.com/malaysia-will-not-ban-bitcoin-trading-confirms-finance-minister/

BTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTC[btc

Malaysia tak akan ban cryptocurrency(ies) di Malaysia... Grin Grin Grin Grin Grin

wow...thanks a lot !!!

wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
January 03, 2018, 10:29:04 AM
 #990

TenXpay ada signature campaign tak? klu ada sy nak join, nak cari coins sikit, lebih baik baik dari cctv saja... kan? klu PundiX ada signature campaign ok gak... mcm mana join yer? tyvm BTCBTCBTC Grin Grin Grin

Salam bro, I X pasti samade TenXPay ade signature campaign ke X. Ni kena search kat forum. Ttg tu PundiX, signature campaign masih berjalan lg sehingga 21hb Jan ni. Kalo bro berminat, cepat2 join yah (PS: I janji PundiX ni akan gempar kat Malaysia X lama lg, biar kita ni jd pioneer dulu)

Ni link bounty program PundiX - https://bitcointalk.to/index.php?topic=2216833.0 Bro scroll ke bhgn "Signature campaign" -> berdaftar dulu dgn Google Doc -> Pakai tu signature + avatar sehingga 21hb Jan.

Jugak, jika bro blom join telegram group - sila join dgn link ni: https://t.me/pundix_my (PS: Sy ni admin bg group PundiX Malaysia)


 Grin Grin Grin Grin Grin

https://www.ccn.com/malaysia-will-not-ban-bitcoin-trading-confirms-finance-minister/

BTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTC[btc

Malaysia tak akan ban cryptocurrency(ies) di Malaysia... Grin Grin Grin Grin Grin

wow...thanks a lot !!!

Woohoo, berita ni mmg yg dinanti2kan oleh kitorg. Syabas Malaysia  Grin (Hrp2 tu Luno blh juga pass nnt dgn penyelarasan BNM, sebab skang ni leceh skit)

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
January 03, 2018, 06:31:35 PM
 #991

TenXpay ada signature campaign tak? klu ada sy nak join, nak cari coins sikit, lebih baik baik dari cctv saja... kan? klu PundiX ada signature campaign ok gak... mcm mana join yer? tyvm BTCBTCBTC Grin Grin Grin

Salam bro, I X pasti samade TenXPay ade signature campaign ke X. Ni kena search kat forum. Ttg tu PundiX, signature campaign masih berjalan lg sehingga 21hb Jan ni. Kalo bro berminat, cepat2 join yah (PS: I janji PundiX ni akan gempar kat Malaysia X lama lg, biar kita ni jd pioneer dulu)

Ni link bounty program PundiX - https://bitcointalk.to/index.php?topic=2216833.0 Bro scroll ke bhgn "Signature campaign" -> berdaftar dulu dgn Google Doc -> Pakai tu signature + avatar sehingga 21hb Jan.

Jugak, jika bro blom join telegram group - sila join dgn link ni: https://t.me/pundix_my (PS: Sy ni admin bg group PundiX Malaysia)


 Grin Grin Grin Grin Grin

https://www.ccn.com/malaysia-will-not-ban-bitcoin-trading-confirms-finance-minister/

BTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTC[btc

Malaysia tak akan ban cryptocurrency(ies) di Malaysia... Grin Grin Grin Grin Grin

wow...thanks a lot !!!

Woohoo, berita ni mmg yg dinanti2kan oleh kitorg. Syabas Malaysia  Grin (Hrp2 tu Luno blh juga pass nnt dgn penyelarasan BNM, sebab skang ni leceh skit)

TenX dah settle ICO diorg.. Sept @ Oct hari tu.. sempat la jugak sedut token dia masa pre-sale tu..

jadi jom kita semua berlonggok longgok kat PundiX pulak.. in(directly) support org kita jugak..  Wink Wink
45,000 POS terminal di Indonesia, di Malaysia? - xde dah la kita asyik nak baca kat FB bitcoin malaysia, ada lagi kena con masa jual beli coin. social contribution projek PundiX ni.
KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
January 04, 2018, 01:26:32 AM
 #992

TenXpay ada signature campaign tak? klu ada sy nak join, nak cari coins sikit, lebih baik baik dari cctv saja... kan? klu PundiX ada signature campaign ok gak... mcm mana join yer? tyvm BTCBTCBTC Grin Grin Grin

Salam bro, I X pasti samade TenXPay ade signature campaign ke X. Ni kena search kat forum. Ttg tu PundiX, signature campaign masih berjalan lg sehingga 21hb Jan ni. Kalo bro berminat, cepat2 join yah (PS: I janji PundiX ni akan gempar kat Malaysia X lama lg, biar kita ni jd pioneer dulu)

Ni link bounty program PundiX - https://bitcointalk.to/index.php?topic=2216833.0 Bro scroll ke bhgn "Signature campaign" -> berdaftar dulu dgn Google Doc -> Pakai tu signature + avatar sehingga 21hb Jan.

Jugak, jika bro blom join telegram group - sila join dgn link ni: https://t.me/pundix_my (PS: Sy ni admin bg group PundiX Malaysia)


 Grin Grin Grin Grin Grin

https://www.ccn.com/malaysia-will-not-ban-bitcoin-trading-confirms-finance-minister/

BTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTC[btc

Malaysia tak akan ban cryptocurrency(ies) di Malaysia... Grin Grin Grin Grin Grin

wow...thanks a lot !!!

Woohoo, berita ni mmg yg dinanti2kan oleh kitorg. Syabas Malaysia  Grin (Hrp2 tu Luno blh juga pass nnt dgn penyelarasan BNM, sebab skang ni leceh skit)

TenX dah settle ICO diorg.. Sept @ Oct hari tu.. sempat la jugak sedut token dia masa pre-sale tu..

jadi jom kita semua berlonggok longgok kat PundiX pulak.. in(directly) support org kita jugak..  Wink Wink
45,000 POS terminal di Indonesia, di Malaysia? - xde dah la kita asyik nak baca kat FB bitcoin malaysia, ada lagi kena con masa jual beli coin. social contribution projek PundiX ni.

 Shocked Shocked Shocked

ooh wow..!! saya tak pernah baca pula tentang Pundi X ni. so, macam mana saya nak join ya? boleh terangkan sedikit sebanyak ttgnya? boleh join signature campaign dekat PundiX ker? wah.. macam sy rasa excited pula nak join Pundi X. ada meetup juga ker? Grin Grin Grin

FH Hussin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0


View Profile WWW
January 04, 2018, 02:37:20 AM
 #993

TenXpay ada signature campaign tak? klu ada sy nak join, nak cari coins sikit, lebih baik baik dari cctv saja... kan? klu PundiX ada signature campaign ok gak... mcm mana join yer? tyvm BTCBTCBTC Grin Grin Grin

Salam bro, I X pasti samade TenXPay ade signature campaign ke X. Ni kena search kat forum. Ttg tu PundiX, signature campaign masih berjalan lg sehingga 21hb Jan ni. Kalo bro berminat, cepat2 join yah (PS: I janji PundiX ni akan gempar kat Malaysia X lama lg, biar kita ni jd pioneer dulu)

Ni link bounty program PundiX - https://bitcointalk.to/index.php?topic=2216833.0 Bro scroll ke bhgn "Signature campaign" -> berdaftar dulu dgn Google Doc -> Pakai tu signature + avatar sehingga 21hb Jan.

Jugak, jika bro blom join telegram group - sila join dgn link ni: https://t.me/pundix_my (PS: Sy ni admin bg group PundiX Malaysia)


 Grin Grin Grin Grin Grin

https://www.ccn.com/malaysia-will-not-ban-bitcoin-trading-confirms-finance-minister/

BTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTCBTC[btc

Malaysia tak akan ban cryptocurrency(ies) di Malaysia... Grin Grin Grin Grin Grin

wow...thanks a lot !!!

Woohoo, berita ni mmg yg dinanti2kan oleh kitorg. Syabas Malaysia  Grin (Hrp2 tu Luno blh juga pass nnt dgn penyelarasan BNM, sebab skang ni leceh skit)

TenX dah settle ICO diorg.. Sept @ Oct hari tu.. sempat la jugak sedut token dia masa pre-sale tu..

jadi jom kita semua berlonggok longgok kat PundiX pulak.. in(directly) support org kita jugak..  Wink Wink
45,000 POS terminal di Indonesia, di Malaysia? - xde dah la kita asyik nak baca kat FB bitcoin malaysia, ada lagi kena con masa jual beli coin. social contribution projek PundiX ni.



Sy newbie ni pun minat nak tau pundiX ni hehe
wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
January 04, 2018, 03:46:02 AM
 #994

Quote
TenX dah settle ICO diorg.. Sept @ Oct hari tu.. sempat la jugak sedut token dia masa pre-sale tu..

jadi jom kita semua berlonggok longgok kat PundiX pulak.. in(directly) support org kita jugak..  Wink Wink
45,000 POS terminal di Indonesia, di Malaysia? - xde dah la kita asyik nak baca kat FB bitcoin malaysia, ada lagi kena con masa jual beli coin. social contribution projek PundiX ni.

Yup bro. PundiX mmg akan meletup nnt kat seluruh Asia (mngkn sampai seluruh dunia) 45K POS terminal kat Indonesia (termasuk WingsFood Indomie) - ni dah terbukti PundiX mmg ade potensi utk menjd sbg alt coin yg gempar pd masa depan...

Quote
ooh wow..!! saya tak pernah baca pula tentang Pundi X ni. so, macam mana saya nak join ya? boleh terangkan sedikit sebanyak ttgnya? boleh join signature campaign dekat PundiX ker? wah.. macam sy rasa excited pula nak join Pundi X. ada meetup juga ker?

Utk keterangan lanjut - bro sila rujuk kat ANN thread ni: https://bitcointalk.to/index.php?topic=2212228 Signature campaign masih terbuka sehinggan 21hb Jan 2018. Pd masa ni, kebanyakan meetup semua kat luar negara. Kalo ade PundiX meetup kat Malaysia - sy akan gitau u semua kat sini Smiley

Quote
Sy newbie ni pun minat nak tau pundiX ni hehe

Slmt dtg ke BCT forum. Bro blh rujuk kpd PundiX bounty program kat sini: https://bitcointalk.to/index.php?topic=2216833.0 + Telegram group: https://t.me/pundix_my

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
znxs
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
January 05, 2018, 09:23:48 AM
 #995

kat agreement dia
"I confirmed that I am not the citizen, resident or entity of United States, Mainland China, Malaysia and other countries that forbids ICO, nor purchasing or signing on behalf of United States, Mainland China, Malaysia person."
Kalau malaysia mcm mna nk join pundi2 ni
wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
January 05, 2018, 09:36:57 AM
 #996

kat agreement dia
"I confirmed that I am not the citizen, resident or entity of United States, Mainland China, Malaysia and other countries that forbids ICO, nor purchasing or signing on behalf of United States, Mainland China, Malaysia person."
Kalau malaysia mcm mna nk join pundi2 ni

Betoi cakap bro ni. Agreement PundiX X membenarkan penduduk US, China dan Malaysia join ICO/KYC. Kalo bro benar2 berminat - you blh suruh kawan2 dr Indonesia atau negara lain beli PXS utk you.

Walaupon warga Malaysia X dibenarkan join ICO/KYC, tapi kitorg masih blh join bounty program PundiX  (ni harus berterima kasih kpd Zac)

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
spikyz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 99
Merit: 0


View Profile
January 05, 2018, 09:57:43 AM
 #997

Kat malaysia ada tak saller yang jual BTC dirct. Luno dah tak jalan. So tak tahu nak beli kat mana dah. Lagi hest kalau ada yang boleh bayar guna kad kredit. Nak tambah pelaburan.

Bro boleh cuba masuk group "Crypto Trading Group Malaysia"

Kita cuba galakkan users untuk membuat jualan peer-to-peer. Untuk permulaan maybe secara COD. lama kelamaan maybe boleh develop escrow sendiri
KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
January 05, 2018, 11:59:37 AM
 #998

Kat malaysia ada tak saller yang jual BTC dirct. Luno dah tak jalan. So tak tahu nak beli kat mana dah. Lagi hest kalau ada yang boleh bayar guna kad kredit. Nak tambah pelaburan.

Bro boleh cuba masuk group "Crypto Trading Group Malaysia"

Kita cuba galakkan users untuk membuat jualan peer-to-peer. Untuk permulaan maybe secara COD. lama kelamaan maybe boleh develop escrow sendiri

Group "Crypto Trading Group Malaysia" whatsapp ke? atau telegram ni Bro? tolong perjelaskan dulu. Huh.. tk. Grin

2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
January 05, 2018, 03:07:42 PM
 #999

Newsletter :  Grin Grin Grin saya baru lepas jumpa dengan founders satu project org kita. Member2 kenalkan kat kedai tadi. Kebetulan ada persamaan username saya - nak jual konon, tapi status newbies kubis la pulak. Takleh jalannn..


Menarik jugak sebab dia tak launch concept POW/POS baru tapi guna Waves platform untuk development jadi project ni fast paced delivery. (Waves dah nak masukkan ERC20 protocol Q3 '18 katanya) Ini group blockchain use-case kata omputeh. Dev team pulak vendor IT bank yang ada menang award Asean Fintech Challange2016.

Diorg tak masuk bitcointalk.to lagi. Maybe masa Pre-ICO baru ada announcement sini. Sekarang diorg guna affiliate and duit sendiri untuk gather funding sebelum worldwide tour bulan 3-4 nanti.
Buat masa ni saya tolong support lah, sebab ini job Malaysian punya. Jom ramai2 support bro.

Project        : The TudorPay Project https://tudorpay.com
Product       : Commodity Trading Platform
Whitepaper : https://tudorpay.com/wp-content/uploads/2018/01/4.-TudorPay-Crowd-Funding-Paper-V1.1-2018.pdf
Harga         : Crowdsale phase sampai 15-Feb-2018, rate Eur 0.01/token
                    Lepas tu naik Eur 0.05 - 0.20 pulak.

Habis la duit bonos aku bro..

znxs
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
January 06, 2018, 02:13:47 AM
 #1000

kat agreement dia
"I confirmed that I am not the citizen, resident or entity of United States, Mainland China, Malaysia and other countries that forbids ICO, nor purchasing or signing on behalf of United States, Mainland China, Malaysia person."
Kalau malaysia mcm mna nk join pundi2 ni

Betoi cakap bro ni. Agreement PundiX X membenarkan penduduk US, China dan Malaysia join ICO/KYC. Kalo bro benar2 berminat - you blh suruh kawan2 dr Indonesia atau negara lain beli PXS utk you.

Walaupon warga Malaysia X dibenarkan join ICO/KYC, tapi kitorg masih blh join bounty program PundiX  (ni harus berterima kasih kpd Zac)

i see, tapi takut jugak kalau malaysia nk beli dari orang seberang. x apa la, saya tunggu kalu dorg ada jual kat bittrex, yobit, binance etc..
apa2 pun, goodluck Pundix team.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!