Bitcoin Forum
June 24, 2018, 09:36:05 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 299877 times)
2dorgit
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 15, 2017, 07:30:34 AM
 #961

Hahah..harap cecah la harga tu...harap jugak BNM tak kacaulah nnt

 Cheesy Cheesy http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press&ac=4575
woohoooo...


oooh... setelah saya baca link yg diberikan, nescaya pemahaman saya masih kurang dan apa sebenarnya tindakan BNM terhadap pengguna wang siber/elektronik ini. Boleh tolong jelaskan tuan? tk


Lepas singapore-philipine announce cypto boleh - ICO ban, bnm pulak kena bagi keputusan untuk yang dimalaysia ni tuan.
Nampaknya neutral. Crypto tak kena ban, tak juga beri laluan sebagai alternate currency di sini. pandangan saya, approach ini datang sejajar dengan keputusan negara seperti india, turkey baru baru ni lepas BTC ditrade di CBOE dan akan datang Nasdaq.

Saranan bnm kepada umum,
a. jangan salah guna blockchain technology ni macam langgar AML/CFT (money laundering/terrorist financing)
b. bnm announce draft policy untuk regulate cryptoexchange sebagai institusi kewangan di malaysia. kena bagi report ke badan berkaitan
c. berhati hati dengan crypto investment. takde peruntukan undang undang yang melindungi pelaburan rakyat sekarang ni

ini point2 yang ada kena mengena dengan saya. ada banyak lagi dalam draf AML/FCT. Tak khatam baca lagi tuan. Wink
1529876165
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529876165

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529876165
Reply with quote  #2

1529876165
Report to moderator
1529876165
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529876165

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529876165
Reply with quote  #2

1529876165
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
[email protected]
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 251


Next Generation Antivirus


View Profile WWW
December 15, 2017, 07:19:46 PM
 #962

Ada sesiapa tak di sini yang ada menyertai ICO yang betul2 legit dan boleh menjana coins dengan baik tanpa ragu2?
Zcoin pula timbul tiba2. mana nak beli coin dan klu nak beli pun simpan kat mana yer...??

jika membeli apabila ico mungkin lama untuk proses itu, saya mengikuti dua program pelaburan yang cukup baik dan harga terus meningkat, kedua-duanya projek ini adalah projek yang dilahirkan dengan ICO juga, jika tertarik PM saya, saya akan membantu untuk analisisnya



Saya memang berminat melabur dalam ICO tapi biarlah berbaloi kan... walau mcm mana pun untuk pencerahan biarlah nama projek tu diumumkan saja di sini dan tidak payah diselindungkan(pada personal mesej). Bersama kita maju dalam bidang matawang kripto ini. buatlah juga analisis untuk kita semua di sini. terima kasih tuan. Grin Grin Grin

Minexcoin boleh menjadi pilihan yang baik, dengan meletak  di Minexbank dengan peratusan keuntungan yang boleh dipilih antara harian, mingguan, bulanan dan tahunan.
Projek ini telah diusahakan selama lebih setahun dan mula hidup pada akhir tahun ini

R
         ▄▄███████▄▄
      ▄███████████████▄
    ▄███████████████████▄
   ███████████▀███████████
  ████████▀▀     ▀▀████████
 ████████           ████████
▐███████             ███████▌
▐███████             ███████▌
 ████████           ████████
  ████████▄▄     ▄▄████████
   ███████████▄███████████
    ▀███████████████████▀
      ▀███████████████▀
         ▀▀███████▀▀
MAD              ▒█████▒
       ██████  ░░░██████
  █████░░░░  ░░░  ░░░  ░█████
 ██░  ░░░  ░░░  ░░░  ░░░ ██ ██
 ██ ░░░  ░░░ █████ ░░░ ██░  ██
 ██░░  ░█▄  ░▀███▀░░ ██░░  ░██
 ██  ░░░ ▀█▄█▄▄ ▄▄███░  ░░░██
 ██▒░░  ░░░████░███░  ░░░ ▒██
  ██  ░░▄█████████████▄░  ░██
  ██░░░█▀░░████░████░░▀█░░░██
   ██  ░░▄█████ ███▀█▄░░░ ██
    ██░▄███░░ █░█░  ░▀█▄ ██
     ████░░  ░░░  ░░░  ░██
      ████ ░░░  ░░░  ░███
        ███▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
           ▀▀▀▀▀▀▀▀
[] FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN
MEDIUM
TELEGRAM
ANN THREAD
[email protected]
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 251


Next Generation Antivirus


View Profile WWW
December 15, 2017, 07:27:35 PM
 #963

Hyperlocal | Geo-lombong | Bukti Kepunyaan
Protokol blokchain berasaskan zon geolokasi berdasarkan prestasi dan kecekapan

TIM (kode singkat untuk TALKING.IM) adalah hyperlocal blockchain yang sangat berskala dengan aplikasi pertahanan yang mantap untuk membina dapps super pantas, berskala dan lestari. Tidak lama kemudian kami melancarkan teksi blockchain pada bulan 2018. Kami telah memasang aplikasi untuk trek pos & jejak.
TE secara pesat meningkatkan prestasi agen tanpa izin dengan kepercayaan berdasarkan persetujuan dan penyertaan berasaskan perlombongan geo untuk rangkaian peserta dan peranti yang selamat dan diedarkan untuk bertukar maklumat dan nilai. Rangkaian beta menjana post & logistik dengan kemampuan 100k + tps. Pada masa ini diperluaskan untuk transaksi token, kontrak pintar, operasi pelbagai IOT menjadi berskala sehingga 100M tps oleh Q4-2018. Rangkaian TIM secara automatik dan dinamik dikendalikan oleh kawanan dan perlombongan geo untuk pengagihan beban, pengesanan penipuan dan operasi rangkaian.





SPESIFIKASI dari TIM COIN BLOCKCHAIN


●   Simbol: TIM
●   Bekalan: Sama dengan Penduduk Manusia (Setiap 31-Dis ~ 8.5 Bilion Dengan Pengundian)
●   Harga: 50 TIM = 1 ETH
●   Permulaan Jualan: 24 January 2018
●   Akhir Jualan: Sehingga penutup keras dicapai atau 24 Mac 2018
●   Pengedaran Token: Dibayar oleh ETH :: Diagihkan pada Pembelian
                               : Dibayar oleh BTC :: Dalam 24 Jam
●   Soft Cap: 2000 ETH
●   Hard Cap: 300,000 ETH
●   Taraf Penjanaan: 100 TIM COINS setiap Blok (5 secs) for ~9.5 Tahun
                          : 1/5 TEAM COINS per second (Disebut oleh Yayasan pada 31 Disember setiap tahun)

MAKSUD PRA-MINED COINS TIM


●   Total Pra dilombong: 2 Billion TIM COINS
●   Bounty: 10,000,000 TIM COINS
●   Pre ICO: 1,000,000TIM COINS
●   ICO: 9,000,000 TIM COINS
●   Kesan Dana Afrika: 500,000,000 TIM COINS
●   Kesan Dana Global: 600,000,000 TIM COINS
●   Dana Peminat Kripto: 300,000,000 TIM COINS
●   Pembangunan Yayasan TIM: 580,000,000 TIM COINS



Apakah TIM? Blockchain gred internet.







 Permohonan Power Swarm PoB  untuk Blockchain Mesra Alam:
Bitpost - Blockchain for Logistics Track & Trace| Blockchain Taxi in March 2018
+
Aplikasi Yayasan & Dapps Lain yang Akan Datang




Bagaimanakah kita mempengaruhi dunia?

 Mesra alam  
 Bukti terkini saham berasaskan (PoS) mencipta kepekatan langsung kuasa antara tangan pertama atau kapitalis. Bukti kerja (PoW) mencemarkan dan mencekik alam kita. Sekatan yang ideal harus dicari untuk melakukan banyak perkara untuk menukar kepercayaan dan nilai. Kami merancang bukti pemilikan (PoB) untuk selamat seperti PoW dan secepat PoS, tanpa kekurangan mereka.
Peluang sama rata

Inovasi-inovasi yang baik di blokchain tidak membawa persamaan sejauh mana banyak bahagian di dunia tidak dapat beroperasi kerana kos transaksi yang tinggi. Oleh itu, kami mencipta perlombongan geo. Ini menuntut rangkaian ke dalam zon untuk menguruskan kos transaksi yang lebih rendah dan kos transaksi tertinggi, semuanya dilakukan setiap 10 minit. Oleh itu, kawasan rangkaian Afrika, contohnya, harus mempunyai harga gas yang sangat rendah (dalam ETH untuk kos urus niaga).

Benarkan masyarakat berkembang maju

Umumnya, blockchain berfungsi sebagai sistem tunggal di mana semuanya memberi kesan kepada semua orang. Beberapa permainan oleh peminat kittn  di Kanada menghentikan Etehreum di seluruh planet ini. Kami menghadapi isu ini dalam aplikasi pengesanan kami dan jejak logistik kami untuk pelanggan pos kami. Oleh itu, kami merancang dapps hyperlocal, yang sebenarnya boleh mempunyai kos sifar transaksi (jika semuanya berjalan dengan jujur). Akibatnya, tidak ada masa tunggu dalam dapps hyperlocal. Hyperlocal akan seperti laman web di internet, di mana TEAM adalah internet dan zonanya adalah DNS serantau.






Teknologi
20% ERC20 | 80% Stack Baru [PoB untuk Konsensus, Geo-Perlombongan untuk mengimbangi Beban, token Hyperlocal]

PoB: Diuji dengan aplikasi Bitpost, Kini dalam juruterbang untuk pengeluaran [/ b]
Geo-mining: Alpha version diuji. Beta dalam pembangunan [/ b]
Hyperlocal: Versi Alpha sedang dalam pembangunan [/ b]

Mobile Nodes

Node berfungsi pada telefon pintar. Node mesti membolehkan lokasi yang baik (GPS) lain peluang mereka untuk menambahkan blok dalam rangkaian akan dikurangkan disebabkan oleh kelewatan pengesahan triangulasi dalam kawanan. Aplikasi teksi blokchain untuk pemandu dan pengguna didayakan untuk mengendalikan syiling TIM menggunakan mekanisme PoB bersama dengan memudahcarakan perlombongan sebagai aplikasi kawanan.

IOT Nod 

Peranti IOT seperti pawang lokasi Bitpost bertindak sebagai aplikasi swarm dan mengesahkan node untuk menambahkan blok baru. Jika anda berminat menggunakan BitPost IOT untuk trek & jejak, anda boleh menghubungi di [email protected]




Rujuk tapak untuk maklumat lanjut: www.talking.im

R
         ▄▄███████▄▄
      ▄███████████████▄
    ▄███████████████████▄
   ███████████▀███████████
  ████████▀▀     ▀▀████████
 ████████           ████████
▐███████             ███████▌
▐███████             ███████▌
 ████████           ████████
  ████████▄▄     ▄▄████████
   ███████████▄███████████
    ▀███████████████████▀
      ▀███████████████▀
         ▀▀███████▀▀
MAD              ▒█████▒
       ██████  ░░░██████
  █████░░░░  ░░░  ░░░  ░█████
 ██░  ░░░  ░░░  ░░░  ░░░ ██ ██
 ██ ░░░  ░░░ █████ ░░░ ██░  ██
 ██░░  ░█▄  ░▀███▀░░ ██░░  ░██
 ██  ░░░ ▀█▄█▄▄ ▄▄███░  ░░░██
 ██▒░░  ░░░████░███░  ░░░ ▒██
  ██  ░░▄█████████████▄░  ░██
  ██░░░█▀░░████░████░░▀█░░░██
   ██  ░░▄█████ ███▀█▄░░░ ██
    ██░▄███░░ █░█░  ░▀█▄ ██
     ████░░  ░░░  ░░░  ░██
      ████ ░░░  ░░░  ░███
        ███▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
           ▀▀▀▀▀▀▀▀
[] FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN
MEDIUM
TELEGRAM
ANN THREAD
[email protected]
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 251


Next Generation Antivirus


View Profile WWW
December 15, 2017, 07:29:13 PM
 #964



Adakah sesiapa pun sudah menyertai Bitconnect?

Sila datang ke sini : Bitconnect


R
         ▄▄███████▄▄
      ▄███████████████▄
    ▄███████████████████▄
   ███████████▀███████████
  ████████▀▀     ▀▀████████
 ████████           ████████
▐███████             ███████▌
▐███████             ███████▌
 ████████           ████████
  ████████▄▄     ▄▄████████
   ███████████▄███████████
    ▀███████████████████▀
      ▀███████████████▀
         ▀▀███████▀▀
MAD              ▒█████▒
       ██████  ░░░██████
  █████░░░░  ░░░  ░░░  ░█████
 ██░  ░░░  ░░░  ░░░  ░░░ ██ ██
 ██ ░░░  ░░░ █████ ░░░ ██░  ██
 ██░░  ░█▄  ░▀███▀░░ ██░░  ░██
 ██  ░░░ ▀█▄█▄▄ ▄▄███░  ░░░██
 ██▒░░  ░░░████░███░  ░░░ ▒██
  ██  ░░▄█████████████▄░  ░██
  ██░░░█▀░░████░████░░▀█░░░██
   ██  ░░▄█████ ███▀█▄░░░ ██
    ██░▄███░░ █░█░  ░▀█▄ ██
     ████░░  ░░░  ░░░  ░██
      ████ ░░░  ░░░  ░███
        ███▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
           ▀▀▀▀▀▀▀▀
[] FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN
MEDIUM
TELEGRAM
ANN THREAD
khvmaths
Member
**
Offline Offline

Activity: 116
Merit: 10

Tip me? BTC: 1KHVinb1ahNtMonQfaALwUoMjj9aEDccNL


View Profile
December 16, 2017, 02:39:28 PM
 #965

Korg pernah x beli miner? I plan nak beli ETH miner, baloi x kalau i beli yg dah ready made atau pun i beli mobo+gpu+psu? Mana lagi murah? Lagi satu, ada x usb miner yg murah atau 2nd hand miner kat sini?? tq
emma46
Member
**
Offline Offline

Activity: 70
Merit: 10


View Profile
December 18, 2017, 02:30:57 PM
 #966

Hi,

just want to see if there's anyone on the forums located in or having bonds to Malaysia.
I'm considering setting up an exchange, but want to start small trading directly with ppl.
Any Malaysians wanting to send money home from abroad using bitcoins f.ex. , are welcome to contact me.

I'm currently residing in Malaysia as well. I live in George Town and looking forward for some transactions because you know here in our country the problem is the online currency is not yet highly accommodated. It's nice to know that there are also people here in our community who are from Malaysia.

wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
December 19, 2017, 09:44:20 AM
 #967

Hahah..harap cecah la harga tu...harap jugak BNM tak kacaulah nnt

 Cheesy Cheesy http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press&ac=4575
woohoooo...


oooh... setelah saya baca link yg diberikan, nescaya pemahaman saya masih kurang dan apa sebenarnya tindakan BNM terhadap pengguna wang siber/elektronik ini. Boleh tolong jelaskan tuan? tk


Lepas singapore-philipine announce cypto boleh - ICO ban, bnm pulak kena bagi keputusan untuk yang dimalaysia ni tuan.
Nampaknya neutral. Crypto tak kena ban, tak juga beri laluan sebagai alternate currency di sini. pandangan saya, approach ini datang sejajar dengan keputusan negara seperti india, turkey baru baru ni lepas BTC ditrade di CBOE dan akan datang Nasdaq.

Saranan bnm kepada umum,
a. jangan salah guna blockchain technology ni macam langgar AML/CFT (money laundering/terrorist financing)
b. bnm announce draft policy untuk regulate cryptoexchange sebagai institusi kewangan di malaysia. kena bagi report ke badan berkaitan
c. berhati hati dengan crypto investment. takde peruntukan undang undang yang melindungi pelaburan rakyat sekarang ni

ini point2 yang ada kena mengena dengan saya. ada banyak lagi dalam draf AML/FCT. Tak khatam baca lagi tuan. Wink

Nasib baik BNM X ban trus crypto currency, kitorg masih blh menjalani aktiviti2 trading (wlaupon kena melaporkn report ke badan berkaitan) Klu kat Indonesia, mmg dah ban trus (rase kesian pulak bg jiran kita ni)

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
2dorgit
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 20, 2017, 06:44:26 PM
 #968

Hahah..harap cecah la harga tu...harap jugak BNM tak kacaulah nnt

 Cheesy Cheesy http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press&ac=4575
woohoooo...


oooh... setelah saya baca link yg diberikan, nescaya pemahaman saya masih kurang dan apa sebenarnya tindakan BNM terhadap pengguna wang siber/elektronik ini. Boleh tolong jelaskan tuan? tk


Lepas singapore-philipine announce cypto boleh - ICO ban, bnm pulak kena bagi keputusan untuk yang dimalaysia ni tuan.
Nampaknya neutral. Crypto tak kena ban, tak juga beri laluan sebagai alternate currency di sini. pandangan saya, approach ini datang sejajar dengan keputusan negara seperti india, turkey baru baru ni lepas BTC ditrade di CBOE dan akan datang Nasdaq.

Saranan bnm kepada umum,
a. jangan salah guna blockchain technology ni macam langgar AML/CFT (money laundering/terrorist financing)
b. bnm announce draft policy untuk regulate cryptoexchange sebagai institusi kewangan di malaysia. kena bagi report ke badan berkaitan
c. berhati hati dengan crypto investment. takde peruntukan undang undang yang melindungi pelaburan rakyat sekarang ni

ini point2 yang ada kena mengena dengan saya. ada banyak lagi dalam draf AML/FCT. Tak khatam baca lagi tuan. Wink

Nasib baik BNM X ban trus crypto currency, kitorg masih blh menjalani aktiviti2 trading (wlaupon kena melaporkn report ke badan berkaitan) Klu kat Indonesia, mmg dah ban trus (rase kesian pulak bg jiran kita ni)

ooohhh.. ini yang awal December announcement dari Bank Indonesia (BI) ban crypto tu ye. Trading BTC boleh, tapi jadikan crypto sebagai mawatang - kena kena sumbat dalam jel.

setahu saya yang dapat dari rakan2 seberang, restriction ni datang dari pertumbuhan pesat project POS/ATM dan tambah dengan keinginan syarikat besar FinTech untuk jadikan cyptocurrency sebagai kumpulan matawang kedua selain dari rupiah. Dari segi drive untuk crypto economy sangat bagus.

Tapi masalah ni timbul bila terlalu cepat sampai ke akar umbi benda baru ni. dah sampai beli bakso boleh guna crypto dan ada pulak penjual taknak accept rupiah. Marah jugak kawan2 kita di Indonesia bila ada yang tak berotak tu memaksa BI bertindak.

Impact teruk akan datang kepada project macam Pundi X bila dah ada 45,000 unit(?) di Indonesia. Harap2 tuan boleh buat saranan macam :
1. bagi education untuk pengguna berkenaan priority accept legal tender currency &  crypto sebagai alternative. kena keluar modal sikit la sebab Ind tu market besar kot. Boleh je nak launch ICO episod ke-2 kalau nak public support. Pada saya tak jadi hal pun.
2. setup legal team cepat2 sebelum project terbantut + negara lain follow (project tengah draft macam saya ni mati oooo)
3. worst case scenario tukar mentality pengguna sana kepada token sebagai collectibles yang tukar sama suka buat masa ni. bukan currency.
C-Fu
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
December 22, 2017, 05:16:07 PM
 #969

    Coin ini beraktlamat untuk menyokong pembayaran pantas dalam perniagaan b2b dan mlm.
mane owner nye info? FB ke, Ln ke, pape ke.

pastu nak fokus ke MLM? meaning nak fokus untuk payment sistem untuk skim scam kat mesia ke ape ni?
And mane github wallet?[/list]
2dorgit
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 26, 2017, 12:19:25 AM
 #970

Sakan bercuti raya kawan2 kat thread malaysia ni.. kasi nyawa sikit..
duduk bawah abangla, n parkis-tan dah ni,,

kasi masuk je [ANN] translate sini.. nampak dah bersepah baru la donald trump BTT nak bukak page kita sendiri kot. Yahudi gak mod ni ye..
KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 142
Merit: 100


TRAVELFLEXCOIN CRAZE, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
December 26, 2017, 04:42:26 AM
 #971

 Grin Grin Grin yelah, lama tak buat bising kat sini... nampaknya m'sia dah jauh ketinggalan. apa pun, yang penting semua jenis coins dapat kita temui terutamanya yang ada kat top 50 coin dalam market. yg best setakat ni zcoin/XZC dapat menambah nilai ke tahap yang sangat memberangsangkan. XZC... see you at the top...!!!

Sexyseller
Member
**
Offline Offline

Activity: 67
Merit: 10


View Profile
December 26, 2017, 07:30:57 PM
 #972

https://www.paxux.com
Kami Syarikat yang berpusat di las vegas
Mereka menawarkan 3 perkhidmatan,
a) siaran siaran akhbar kepada 500.000 berita (Forbes, Fox, ABC, Coindesk, Cointelegraph ...)
b) Pembentukan perniagaan, Mana-mana warga asing boleh mendapatkan syarikat Perniagaan kami tanpa bepergian di usa.
C) Perundingan dan perkhidmatan pemasaran Ico, dengan harga asas mereka 5Btc, ico anda (laman web, putih dan putih akan diterjemahkan ke dalam 30 bahasa, pengedaran siaran akhbar penuh ke 210+ negara dan pengurus lendir kanan untuk menguruskan ico anda di forum ini. .
2dorgit
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 26, 2017, 09:07:26 PM
 #973

Grin Grin Grin yelah, lama tak buat bising kat sini... nampaknya m'sia dah jauh ketinggalan. apa pun, yang penting semua jenis coins dapat kita temui terutamanya yang ada kat top 50 coin dalam market. yg best setakat ni zcoin/XZC dapat menambah nilai ke tahap yang sangat memberangsangkan. XZC... see you at the top...!!!


ada member bagi link suruh join Bitcoin Malaysia - FB...
wahhhh.. terok nye level of awareness sini rupanya.. masih dok julang Luno n Remitano pun ada.. mengerikan betul la..
yang dok promo RDD coin dengan janji value naik beribu kali lemon pun ada..  Tongue Tongue
2dorgit
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 26, 2017, 09:09:27 PM
 #974

https://www.paxux.com
Kami Syarikat yang berpusat di las vegas
Mereka menawarkan 3 perkhidmatan,
a) siaran siaran akhbar kepada 500.000 berita (Forbes, Fox, ABC, Coindesk, Cointelegraph ...)
b) Pembentukan perniagaan, Mana-mana warga asing boleh mendapatkan syarikat Perniagaan kami tanpa bepergian di usa.
C) Perundingan dan perkhidmatan pemasaran Ico, dengan harga asas mereka 5Btc, ico anda (laman web, putih dan putih akan diterjemahkan ke dalam 30 bahasa, pengedaran siaran akhbar penuh ke 210+ negara dan pengurus lendir kanan untuk menguruskan ico anda di forum ini. .

biar betik?? 5BTC? meninggal teman nengok nye yeop
MARCUS0000
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 138
Merit: 0


View Profile
December 27, 2017, 12:34:17 AM
 #975

https://www.paxux.com
Kami Syarikat yang berpusat di las vegas
Mereka menawarkan 3 perkhidmatan,
a) siaran siaran akhbar kepada 500.000 berita (Forbes, Fox, ABC, Coindesk, Cointelegraph ...)
b) Pembentukan perniagaan, Mana-mana warga asing boleh mendapatkan syarikat Perniagaan kami tanpa bepergian di usa.
C) Perundingan dan perkhidmatan pemasaran Ico, dengan harga asas mereka 5Btc, ico anda (laman web, putih dan putih akan diterjemahkan ke dalam 30 bahasa, pengedaran siaran akhbar penuh ke 210+ negara dan pengurus lendir kanan untuk menguruskan ico anda di forum ini. .

biar betik?? 5BTC? meninggal teman nengok nye yeop


perkhidmatan pemasaran dari icobox.io adalah 50BTC, Tetapi perkhidmatan pemasaran dari https://www.paxux.com adalah 5 BTC sangat murah
2dorgit
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 27, 2017, 04:53:42 AM
 #976

https://www.paxux.com
Kami Syarikat yang berpusat di las vegas
Mereka menawarkan 3 perkhidmatan,
a) siaran siaran akhbar kepada 500.000 berita (Forbes, Fox, ABC, Coindesk, Cointelegraph ...)
b) Pembentukan perniagaan, Mana-mana warga asing boleh mendapatkan syarikat Perniagaan kami tanpa bepergian di usa.
C) Perundingan dan perkhidmatan pemasaran Ico, dengan harga asas mereka 5Btc, ico anda (laman web, putih dan putih akan diterjemahkan ke dalam 30 bahasa, pengedaran siaran akhbar penuh ke 210+ negara dan pengurus lendir kanan untuk menguruskan ico anda di forum ini. .

biar betik?? 5BTC? meninggal teman nengok nye yeop


perkhidmatan pemasaran dari icobox.io adalah 50BTC, Tetapi perkhidmatan pemasaran dari https://www.paxux.com adalah 5 BTC sangat murah

huuuu.. kena Viva Las Vegas dulu ni, baru boleh dapat service marketing manager... ~USD 75,000 ~300ribu hengget... huuu Shocked Shocked kena pikir masak2 cost kalau nak buat ico lepas ni ye.

anyway, Good Job with the service promotion. Web looks nice, info is spot on.. Good luck guys.
wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
December 27, 2017, 06:40:38 AM
 #977

Hahah..harap cecah la harga tu...harap jugak BNM tak kacaulah nnt

 Cheesy Cheesy http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press&ac=4575
woohoooo...


oooh... setelah saya baca link yg diberikan, nescaya pemahaman saya masih kurang dan apa sebenarnya tindakan BNM terhadap pengguna wang siber/elektronik ini. Boleh tolong jelaskan tuan? tk


Lepas singapore-philipine announce cypto boleh - ICO ban, bnm pulak kena bagi keputusan untuk yang dimalaysia ni tuan.
Nampaknya neutral. Crypto tak kena ban, tak juga beri laluan sebagai alternate currency di sini. pandangan saya, approach ini datang sejajar dengan keputusan negara seperti india, turkey baru baru ni lepas BTC ditrade di CBOE dan akan datang Nasdaq.

Saranan bnm kepada umum,
a. jangan salah guna blockchain technology ni macam langgar AML/CFT (money laundering/terrorist financing)
b. bnm announce draft policy untuk regulate cryptoexchange sebagai institusi kewangan di malaysia. kena bagi report ke badan berkaitan
c. berhati hati dengan crypto investment. takde peruntukan undang undang yang melindungi pelaburan rakyat sekarang ni

ini point2 yang ada kena mengena dengan saya. ada banyak lagi dalam draf AML/FCT. Tak khatam baca lagi tuan. Wink

Nasib baik BNM X ban trus crypto currency, kitorg masih blh menjalani aktiviti2 trading (wlaupon kena melaporkn report ke badan berkaitan) Klu kat Indonesia, mmg dah ban trus (rase kesian pulak bg jiran kita ni)

ooohhh.. ini yang awal December announcement dari Bank Indonesia (BI) ban crypto tu ye. Trading BTC boleh, tapi jadikan crypto sebagai mawatang - kena kena sumbat dalam jel.

setahu saya yang dapat dari rakan2 seberang, restriction ni datang dari pertumbuhan pesat project POS/ATM dan tambah dengan keinginan syarikat besar FinTech untuk jadikan cyptocurrency sebagai kumpulan matawang kedua selain dari rupiah. Dari segi drive untuk crypto economy sangat bagus.

Tapi masalah ni timbul bila terlalu cepat sampai ke akar umbi benda baru ni. dah sampai beli bakso boleh guna crypto dan ada pulak penjual taknak accept rupiah. Marah jugak kawan2 kita di Indonesia bila ada yang tak berotak tu memaksa BI bertindak.

Impact teruk akan datang kepada project macam Pundi X bila dah ada 45,000 unit(?) di Indonesia. Harap2 tuan boleh buat saranan macam :
1. bagi education untuk pengguna berkenaan priority accept legal tender currency &  crypto sebagai alternative. kena keluar modal sikit la sebab Ind tu market besar kot. Boleh je nak launch ICO episod ke-2 kalau nak public support. Pada saya tak jadi hal pun.
2. setup legal team cepat2 sebelum project terbantut + negara lain follow (project tengah draft macam saya ni mati oooo)
3. worst case scenario tukar mentality pengguna sana kepada token sebagai collectibles yang tukar sama suka buat masa ni. bukan currency.


Yalah tu bro. Ramai kawan2 Indonesia kecoh dgn hal ni (hrp2 kejadian ni X kan berlaku di Malaysia)

Oh, bagus juga cadangan2 bro ni. Pojek Pundi X tu mmg kena ade strategi baru ni, kalo mereka benar2 nk berkembang pesat ke serata dunia...

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
rujisompong
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile WWW
December 28, 2017, 10:29:47 AM
 #978

Fuh... akhirnya jumpa sub-forum untuk Malaysia..  Grin penat nak cakap English tapi tak pandai. Hope dapat belajar di sini. Dah gali banyak forum. And this will be the best tempat untuk belajar dari otai2. Salam Semuanya...

█▐  REVIZOR 》 CLEARS THE FAILED ICO AND COINS  ▬
▬ █|  pre-ICO: Jan, 27 - ICO: Mar, 3  |█ ▬ (https://revizor-coin.io/)
2dorgit
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 28, 2017, 07:56:09 PM
 #979

Fuh... akhirnya jumpa sub-forum untuk Malaysia..  Grin penat nak cakap English tapi tak pandai. Hope dapat belajar di sini. Dah gali banyak forum. And this will be the best tempat untuk belajar dari otai2. Salam Semuanya...

Jom ramai2 pam thread kita naik atas.. Ikut no of hits on thread malaysia, kita dah 1.5X ganda dari pak arab.. tapi diorang pulak yang dapat sub sendiri kan. Tak nampak ke kita Malaysian lagi ramai players dalam crypto ni.

Jangan tanya pasal Ripple, RDD macam dalam page FB Bitcoin Malaysia sudah.. Hampehhhh.. Ada ka pi main dengan main stream coins, pastu nak untung lipat kali ganda.. Kena reversal 40-50% macam BTC buat tu kang - berlubang poket.. Anak pegi sekolah pakai sabut kelapa jadi kasut.

Anyway, welcome to the club bro. Sharing is caring -peace-
2dorgit
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 28, 2017, 07:57:48 PM
 #980

Hahah..harap cecah la harga tu...harap jugak BNM tak kacaulah nnt

 Cheesy Cheesy http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press&ac=4575
woohoooo...


oooh... setelah saya baca link yg diberikan, nescaya pemahaman saya masih kurang dan apa sebenarnya tindakan BNM terhadap pengguna wang siber/elektronik ini. Boleh tolong jelaskan tuan? tk


Lepas singapore-philipine announce cypto boleh - ICO ban, bnm pulak kena bagi keputusan untuk yang dimalaysia ni tuan.
Nampaknya neutral. Crypto tak kena ban, tak juga beri laluan sebagai alternate currency di sini. pandangan saya, approach ini datang sejajar dengan keputusan negara seperti india, turkey baru baru ni lepas BTC ditrade di CBOE dan akan datang Nasdaq.

Saranan bnm kepada umum,
a. jangan salah guna blockchain technology ni macam langgar AML/CFT (money laundering/terrorist financing)
b. bnm announce draft policy untuk regulate cryptoexchange sebagai institusi kewangan di malaysia. kena bagi report ke badan berkaitan
c. berhati hati dengan crypto investment. takde peruntukan undang undang yang melindungi pelaburan rakyat sekarang ni

ini point2 yang ada kena mengena dengan saya. ada banyak lagi dalam draf AML/FCT. Tak khatam baca lagi tuan. Wink

Nasib baik BNM X ban trus crypto currency, kitorg masih blh menjalani aktiviti2 trading (wlaupon kena melaporkn report ke badan berkaitan) Klu kat Indonesia, mmg dah ban trus (rase kesian pulak bg jiran kita ni)

ooohhh.. ini yang awal December announcement dari Bank Indonesia (BI) ban crypto tu ye. Trading BTC boleh, tapi jadikan crypto sebagai mawatang - kena kena sumbat dalam jel.

setahu saya yang dapat dari rakan2 seberang, restriction ni datang dari pertumbuhan pesat project POS/ATM dan tambah dengan keinginan syarikat besar FinTech untuk jadikan cyptocurrency sebagai kumpulan matawang kedua selain dari rupiah. Dari segi drive untuk crypto economy sangat bagus.

Tapi masalah ni timbul bila terlalu cepat sampai ke akar umbi benda baru ni. dah sampai beli bakso boleh guna crypto dan ada pulak penjual taknak accept rupiah. Marah jugak kawan2 kita di Indonesia bila ada yang tak berotak tu memaksa BI bertindak.

Impact teruk akan datang kepada project macam Pundi X bila dah ada 45,000 unit(?) di Indonesia. Harap2 tuan boleh buat saranan macam :
1. bagi education untuk pengguna berkenaan priority accept legal tender currency &  crypto sebagai alternative. kena keluar modal sikit la sebab Ind tu market besar kot. Boleh je nak launch ICO episod ke-2 kalau nak public support. Pada saya tak jadi hal pun.
2. setup legal team cepat2 sebelum project terbantut + negara lain follow (project tengah draft macam saya ni mati oooo)
3. worst case scenario tukar mentality pengguna sana kepada token sebagai collectibles yang tukar sama suka buat masa ni. bukan currency.


Yalah tu bro. Ramai kawan2 Indonesia kecoh dgn hal ni (hrp2 kejadian ni X kan berlaku di Malaysia)

Oh, bagus juga cadangan2 bro ni. Pojek Pundi X tu mmg kena ade strategi baru ni, kalo mereka benar2 nk berkembang pesat ke serata dunia...

Takpe bro.. Expired je Avatar and signature bounty tu (pundi X bayar lagi ke bro?) tukar kulit baru.. hehe.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!