Bitcoin Forum
August 15, 2018, 02:42:09 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 300390 times)
Shahrul09
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 251



View Profile
August 11, 2017, 02:11:53 PM
 #681

shahrul kau melayu ke indon.asal translate kau mcm loghat indon erk. jgn marah cuma saya baca ada terasa x mcm bahasa malaysia yg betul.
Well kalau guna bahasa melayu yg standard exam mmg la akan bunyi baku sikit and mcm weird...
Kalau nak ak tulis stail budak wicet dgn shortform KL boleh je.
tapi benda yg related dengan ICO kena guna bahasa melayu full standard sbb ak translate guna bahasa melayu yg ori. Mmg ramai tak guna dah bahasa melayu betul tu yg bila baca rasa lain gila.
And term english crypto ni bukan selalu pun guna dlm bahasa melayu, tu bila translate bunyi pelik.

1534344129
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534344129

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534344129
Reply with quote  #2

1534344129
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1534344129
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534344129

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534344129
Reply with quote  #2

1534344129
Report to moderator
gittoproject
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile WWW
August 12, 2017, 10:16:25 AM
 #682

Saya ada request utk kita ada local board sendiri. Tapi mcm xda harapan sebab thread ni tak bermaya sangat. Kalau kita aktif mgkin diorg akan pertimbangkan.

Kwn-kwn boleh komen di post tu utk tgk mcm mana feedback dr mod & admin forum ni kalau sudi, best jgk kalau ada local board sendiri. Tak la serabut tgk [ANN] dalam 1 thread ni je.

▬▬▬▬▬▬▬ ●   GITTO PROJECT  ●  Peer To Peer Car Rental   ● ▬▬▬▬▬▬▬
❱❱❱  White Paper  ❱❱❱  Twitter  ❱❱❱  Telegram  ❱❱❱  ANN Thread  ❱❱❱
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●  ❱❱  ICO | December 14-28  ❱❱  ● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Shahrul09
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 251



View Profile
August 12, 2017, 03:02:53 PM
 #683

Saya ada request utk kita ada local board sendiri. Tapi mcm xda harapan sebab thread ni tak bermaya sangat. Kalau kita aktif mgkin diorg akan pertimbangkan.

Kwn-kwn boleh komen di post tu utk tgk mcm mana feedback dr mod & admin forum ni kalau sudi, best jgk kalau ada local board sendiri. Tak la serabut tgk [ANN] dalam 1 thread ni je.
That would be nice.
Tp macam yg diorg bgtw inside the thread, not that much org yg guna bitcointlk ni. Try spread the word lah dekat mana mana msian forum/fb crypto group supaya support that thread.

gittoproject
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile WWW
August 13, 2017, 10:32:58 PM
 #684

Kalau ahli sedia ada yg pernah post di sini dpt aktif balik pun ok jgk. Ada tak group telegram yg besar utk perbicangan berkaitan cryptocurrency yg saya boleh join?

Saya ada buat satu di http://t.me/bincangcrypto

Di situ boleh bincang ttg apa-apa jenis cryptocoin, kalau ada idea menarik maybe kita boleh collaborate utk buat smtg di masa akan dtg.

▬▬▬▬▬▬▬ ●   GITTO PROJECT  ●  Peer To Peer Car Rental   ● ▬▬▬▬▬▬▬
❱❱❱  White Paper  ❱❱❱  Twitter  ❱❱❱  Telegram  ❱❱❱  ANN Thread  ❱❱❱
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●  ❱❱  ICO | December 14-28  ❱❱  ● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Shahrul09
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 251



View Profile
August 14, 2017, 09:26:22 AM
 #685



Stox kini boleh di akses melalui Jaxx di android
#stox #stx #ETH #jaxx #bitcoin

https://mobile.twitter.com/stx_coin/status/896834491699822593

Lucas*
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630
Merit: 500



View Profile
August 14, 2017, 03:41:11 PM
 #686

any ideas (articles , books, forums , PHD ... ) about a topic of master in Islamic Finance and Blockchain / Bitcoin ?

.BitDice.               ▄▄███▄▄
           ▄▄██▀▀ ▄ ▀▀██▄▄
      ▄▄█ ▀▀  ▄▄█████▄▄  ▀▀ █▄▄
  ▄▄██▀▀     ▀▀ █████ ▀▀     ▀▀██▄▄
██▀▀ ▄▄██▀      ▀███▀      ▀██▄▄ ▀▀██
██  ████▄▄       ███       ▄▄████  ██
██  █▀▀████▄▄  ▄█████▄  ▄▄████▀▀█  ██
██  ▀     ▀▀▀███████████▀▀▀     ▀  ██
             ███████████
██  ▄     ▄▄▄███████████▄▄▄     ▄  ██
██  █▄▄████▀▀  ▀█████▀  ▀▀████▄▄█  ██
██  ████▀▀       ███       ▀▀████  ██
██▄▄ ▀▀██▄      ▄███▄      ▄██▀▀ ▄▄██
  ▀▀██▄▄     ▄▄ █████ ▄▄     ▄▄██▀▀
      ▀▀█ ▄▄  ▀▀█████▀▀  ▄▄ █▀▀
           ▀▀██▄▄ ▀ ▄▄██▀▀
               ▀▀███▀▀
        ▄▄███████▄▄
     ▄███████████████▄
    ████▀▀       ▀▀████
   ████▀           ▀████
   ████             ████
   ████ ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ████
▄█████████████████████████▄
██████████▀▀▀▀▀▀▀██████████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████▄                 ▄████
████████▄▄▄     ▄▄▄████████
  ▀▀▀█████████████████▀▀▀
        ▀▀▀█████▀▀▀
▄▄████████████████████████████████▄▄
██████████████████████████████████████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                     ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
█████                   ▄█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▄
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
██████████████████▀▀███ ██          ██
 ████████████████▄  ▄██ ██          ██
   ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ██          ██
             ██████████ ██          ██
           ▄███████████ ██████▀▀██████
          █████████████  ▀████▄▄████▀
[/]
sumonfz
Member
**
Offline Offline

Activity: 96
Merit: 10


View Profile
August 15, 2017, 12:53:22 PM
 #687

hello all friends. how are you.
gittoproject
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile WWW
August 20, 2017, 04:01:28 PM
 #688

any ideas (articles , books, forums , PHD ... ) about a topic of master in Islamic Finance and Blockchain / Bitcoin ?

Hi Lucas.. I don't think so. At least not at the moment.

▬▬▬▬▬▬▬ ●   GITTO PROJECT  ●  Peer To Peer Car Rental   ● ▬▬▬▬▬▬▬
❱❱❱  White Paper  ❱❱❱  Twitter  ❱❱❱  Telegram  ❱❱❱  ANN Thread  ❱❱❱
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●  ❱❱  ICO | December 14-28  ❱❱  ● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
gittoproject
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile WWW
August 20, 2017, 04:02:44 PM
 #689

hello all friends. how are you.

Hi Sumonfz, I am fine, thanks. I wonder where is everyone else  Huh

▬▬▬▬▬▬▬ ●   GITTO PROJECT  ●  Peer To Peer Car Rental   ● ▬▬▬▬▬▬▬
❱❱❱  White Paper  ❱❱❱  Twitter  ❱❱❱  Telegram  ❱❱❱  ANN Thread  ❱❱❱
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●  ❱❱  ICO | December 14-28  ❱❱  ● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
bxipp
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 100


View Profile
August 21, 2017, 03:45:32 AM
 #690

kita perlu guna bahasa kita sendiri di sini supaya x d pandang rendah oleh orang luar. aku nak support negara kita. kalau boleh aku teringin juga nak tahu pengalaman korang. macamana nak dapat pendapatan d sini. kalau tak kedekut ilmu.hehe. kongsi kongsi kan lah. kita kita aje kan.

gittoproject
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile WWW
August 21, 2017, 10:27:29 PM
 #691

Hai bxipp,

Ada banyak cara utk buat duit dgn cryptocurrency ni. Skrg ni, yg paling mudah ialah dgn trade cryptocurrency. Beli dgn harga murah dan hold sampai harga token tersebut dah tinggi, kemudian jual utk dapatkan keuntungan Smiley

Ada jgk yg buat advertising campaign dgn signature dlm forum ni. Lumayan jgk tu.

▬▬▬▬▬▬▬ ●   GITTO PROJECT  ●  Peer To Peer Car Rental   ● ▬▬▬▬▬▬▬
❱❱❱  White Paper  ❱❱❱  Twitter  ❱❱❱  Telegram  ❱❱❱  ANN Thread  ❱❱❱
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●  ❱❱  ICO | December 14-28  ❱❱  ● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Nuri2017
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
August 27, 2017, 01:11:39 PM
 #692

Hai bxipp,

Ada banyak cara utk buat duit dgn cryptocurrency ni. Skrg ni, yg paling mudah ialah dgn trade cryptocurrency. Beli dgn harga murah dan hold sampai harga token tersebut dah tinggi, kemudian jual utk dapatkan keuntungan Smiley

Ada jgk yg buat advertising campaign dgn signature dlm forum ni. Lumayan jgk tu.


Bunyi mcm senang ek ? Tapi hakikatnya pelaburan cryptocurrency byk risikonya...dia naik mmg tggi , tapi kalau jatuh pun berdentum dentum sakit nye ! Tapi kalau kau ada duit banyak dalam bank no hal la kalau nak try. Aku ni tak lah terrer mana pun pasal bitcoin ni ..konsepnye pun aku masih samar2 lagik..ada jugak lah try baca sana sini sikit tp masih tak berani nak mencuba. mgkin kalau ada sesapa kat sini yang bole bagi pencerahan sikit bagus jugak..
ZHiee
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 186
Merit: 100


Hazeian - The Future of Decentralised Trade


View Profile
August 29, 2017, 12:39:37 PM
 #693

Hai bxipp,

Ada banyak cara utk buat duit dgn cryptocurrency ni. Skrg ni, yg paling mudah ialah dgn trade cryptocurrency. Beli dgn harga murah dan hold sampai harga token tersebut dah tinggi, kemudian jual utk dapatkan keuntungan Smiley

Ada jgk yg buat advertising campaign dgn signature dlm forum ni. Lumayan jgk tu.
If you join the bounty program must be careful ,, lately a lot of scam projects so than later you are not paid, you should follow the bounty handled by a trusted campaign manager ,,

Confusman
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile WWW
August 31, 2017, 02:54:47 AM
 #694

Hai smua sifu.

Nak tanya, bitjob tuh apa? Smiley

<a href="https://online-home-jobs.com/affiliate.ph
Shahrul09
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 251



View Profile
September 03, 2017, 10:23:18 AM
 #695

Sesiapa yang berminat nak join atau berkebolehan utk translate website 2-3 project let me know okay.

Ada bounty untuk tu juga. Pm me

Shahrul09
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 251



View Profile
September 03, 2017, 10:24:24 AM
 #696

Hai smua sifu.

Nak tanya, bitjob tuh apa? Smiley

Dia macam platform cari kerja utk student, boss2 company pun boleh join platform ni,
Join telegram rasmi dia utk maklumat lanjut

https://t.me/bitjob

Welcome to bitJob.io, the first Students Marketplace on Ethereum Blockchain for Short-term Jobs.

a Few Links for our community -

Website: www.bitjob.io
E-mail: [email protected]
Reddit: https://www.reddit.com/r/bitJob/
Slack: https://bit-job.herokuapp.com/
Twitter: https://twitter.com/BitJob_Team

Give your support to our Thunderclap page:
https://www.thunderclap.it/projects/61244-bitjob-ico-starting-12-09-2017

ICO Formal date: September 12th.



BitCoinTalk forum: https://bitcointalk.to/index.php?topic=2108421.msg21072641#msg21072641

Whitepaper: https://drive.google.com/file/d/0B6VVmGzOdFPBM1didzVHMlBTd3c/view

Development Plan: https://drive.google.com/file/d/0B6VVmGzOdFPBVG1TdjRUT3F2dkk/view

Pitch Deck: https://drive.google.com/file/d/0B6VVmGzOdFPBSUdYYXpNWnRVZTQ/view

YouTube videos: https://www.youtube.com/channel/UCPtjrCU8pUztqQHY75a7npg

Medium blog: https://medium.com/bitjob



orchardcoins
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 364
Merit: 101



View Profile WWW
September 05, 2017, 01:10:32 AM
 #697

hello all!

I invite you to mine at our pool - OrchardCoins.com

We support both Ethereum Classic and Musicoin.

Please join us if you are interested! Our musicoin server is located in Singapore so ping is very fast!

http://music.orchardcoins.com/
http://etc.orchardcoins.com/

OrchardCoins MUSICOIN Mining Pool: CLICK HERE
Chatroom Support: Discord
Mining Rig Monitor: Download Here
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1904
Merit: 1000



View Profile WWW
September 07, 2017, 09:15:25 AM
 #698

Upcoming Blockchain events in KL:

8 Sept 2017 - Blockshow
http://bitcoinmalaysia.com/2017/09/06/blockshow-kuala-lumpur-2017-on-8-sept-2017-friday/


12 Sept 2017 - INITIAL COIN OFFERINGS (ICO’S)- ALL HYPE OR THE NEW REALITY
http://bitcoinmalaysia.com/event/bitcoin-ethereum-initial-coin-offerings-icos-all-hype-or-the-new-reality/?instance_id=3


ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1904
Merit: 1000



View Profile WWW
September 07, 2017, 09:16:30 AM
 #699

any ideas (articles , books, forums , PHD ... ) about a topic of master in Islamic Finance and Blockchain / Bitcoin ?

I rasa ada, dah lupa links tu.

xucxich1k
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
September 09, 2017, 05:33:14 AM
 #700

hi all , what are you join bounty program ? i want to join with you , too .
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!